En berättelse för alla som tror att kvinnomisshandel och våldtäkter är en enkel sak. ”Det är väl bara att lämna honom om han är dum – annars får du skylla dej själv”. Den här boken skildrar briljant hur vissa människor bryter ner all självkänsla hos en partner för att kunna utnyttja dem hänsynslöst. Kristi brud kränkte sin slav varje dag. Systematisk. Kvinnor emellan. För Guds skull. Det här är en briljant studie i jävulsk ondska. Och överlevnadsförmåga.

läs mer
NWT – Sommarens bästa ljudböcker!Nya Wermlands-tidningen

Det är onekligen nervkittlande och jag var tvungen att lyssna på hennes egna ord och ju längre jag kom i boken, ju mer ville jag fortsätta. Så är det med bra böcker och Josefine Frankners ”Kristi bruds slav” med underrubriken ”Mitt liv i sektens hjärta” (skriven tillsammans med Cecilia Gustavsson) är mycket intressant.

Jag trodde jag var klar med KnutbySmålandsposten

Josefine Frankner (f 1976) levde i Knutby mellan 1994 och 2016. I dag studerar hon beteendevetenskap. Cecilia Gustavsson (f 1966) är journalist och pr-ansvarig på bokförlaget Polaris. Hon har tidigare skrivit boken Vi måste prata om 50 (2018). Josefines förlag är bokförlaget Polaris. Bilder fotograferade utav Joel Nilsson.

PolarisBokförlaget Polaris